Fogkő-eltávolítás, fogágybetegségek - Dr Horai Zsolt Fogorvos Debrecen

Fogorvos Debrecen Divinus Fogászat

Fogorvos - Fogászat Debrecen, Nagyerdei krt. 1. Divinus HotelTelefon: +36 20 945-7198

Dr. Horai Zsolt
Fogorvos Debrecen
Divinus Fogászat
Kövessen minket a Facebook-on is
Fájdalommentes kezelés

A fogászati kezelések során a legkorszerűbb érzéstelenítési technikát illetve fájdalomcsillapító szereket alkalmazzuk, minek köszönhetően nem csak a kezelés, de még maga az érzéstelenítés is fájdalommentes. Teljes mértékben száműztünk rendelőnkből minden fájdalmat, többé nincs mitől félni.

Jééé, hát ez tényleg nem fáj!

Get Adobe Flash player

Digitális lenyomatvétel

Rendelőnkben már lehetőség van a világújdonságnak számító Oral Scanner segítségével történő digitális lenyomat készítésére, melynek segítségével minden eddiginél pontosabb fogmű készíthető. Nagy előnye még, hogy a pácienst nem terheljük a hagyományos lenyomatanyag illetve lenyomatkanál okozta kellemetlenségekkel, melyek gyakran hányingert váltanak ki a páciensekből. A digitális lenyomatot perceken belül továbbítjuk a fogászati laborba, ahol számítógép segítségével tervezik meg a precíz fogművet.

Egészségpénztárak

A debreceni fogorvosi rendelőnk számos egészségpénztárral áll kapcsolatban. Így pácienseink az egészségszámlájuk terhére is igénybe vehetik a fogászati kezeléseket.

Bankkártyával is fizethet

A debreceni Divinus Fogászaton a készpénzes fizetési mód mellet a fogorvosi kezelések költségeit többféle bankkártya segítségével is rendezheti.

SZÉP Kártya elfogadóhely

A Széchenyi Pihenő Kártya által nyújtott kiváló lehetőségeket is kihasználhatja a fogászatunkon. Egyes szolgáltatásaink díját akár a SZÉP kártya segítségével is kifizetheti.

SZÉP Kártya elfogadóhely
SZÉP Kártya partnerek

Get Adobe Flash player

Divinus Fogászat Debrecenben
Fogkő és fogágybetegségek

A fogkő

A fogkő nem más, mint elmeszesedett lepedék. A szánkban még gondos szájápolás esetén is folyamatosan rakódik le lepedék (plakk), amely a nyálban lévő ásványi anyagok kiválásával illetve beépülésével egy megkeményedett réteget - fogkövet - képez a fogakon, beleértve a fogpótlásokat is. A fogkő rengeteg baktériumot tartalmaz, ezért különösen veszélyes. Két típusát különböztetjük meg, úgy mint az íny feletti, és az íny alatti fogkövek.

Fogkő

Utóbbiak nem láthatók, csak fogorvos tudja speciális fogorvosi műszerrel kitapintani. A fogkő elhanyagolása fogágybetegségekhez, és a fogak elvesztéséhez vezet. Ezen túlmenően az elszíneződött, besárgult fogakért, illetve a kellemetlen szájszagért is nagymértékben felelős lehet. A lerakódott fogkövet félévente egyszer ajánlott fogászaton eltávolíttatni.

Fogkőeltávolítás

A Divinus Fogászaton a fogkő eltávolítása a legkorszerűbb módszerrel - ultrahangos depurátor segítségével - történik Az eszköz rezgőmozgást végez, minek hatására nagy sebességű légbuborékok távoznak belőle, melyek lepattintják a kemény, megtapadt fogkövet. Teljességgel fájdalommentes és gyors módszer, miközben fogai nem károsodnak.

Fogágybetegségek

A fogágybetegségek (parodontitis) kialakulásáért leggyakrabban a fogkő tehető felelőssé. Ha a fogkövet nem távolítják el, akkor rendkívüli mértékben el tudnak szaporodni benne azok a baktériumok, amelyek a fogágyra komoly veszélyt jelentenek. Megtámadják, és elpusztítják a fogakat körülvevő szöveteket, a fog tartószerkezetét (íny, csont, kötőszövet). A fogágybetegség intő jele a fogínyvérzés. A rendszeresen el nem távolított fogkő előbb-utóbb fogágy-gyulladást, majd a fogágy pusztulását okozza, melynek következtében az egyébként egészséges fogak is kilazulnak és kihullanak. Mindezen túl a fogínygyulladás következtében tasakok keletkeznek az ínyben, melyek nagyszámban szaporodnak el a bacilusok, és ezáltal gócot képeznek a szervezetben. Innen a véráram testszerte széthordja azokat, és különböző szervi betegségeket okoznak. Többek között még a koraszülésben is szerepet játszhat, mivel a méhbe is eljuthatnak a baktériumok. Mindezek megakadályozása érdekében nagyon fontos félévente felkeresni a fogászatot, ahol a fogorvos szükség esetén eltávolítja, leszedi a nemkívánatos fogkövet a fogakról, fogpótlásokról.

 

AKCIÓ
Implantátum beültetés
79 900 Ft

Az akció 2023 november 30-ig tart.

Professzionális fogfehérítés

A fogorvosi segédlettel végzett rendelői fogfehérítési eljárásnak köszönhetően akár már 1 óra múlva hófehér fogakkal távozhat a Divinus Fogászatról.

Get Adobe Flash player

Az elszíneződött, besárgult fogak helyett újra ragyogó, hófehér fogsor villan elő beszéd közben.

A hollywoodi mosoly titka

Fogorvosként gyakran találkozom olyan kérdéssel, hogy a sztároknak, kortól függetlenül, miért van olyan gyönyörű fogazatuk, és elbűvölő mosolyuk. A válasz egyszerű: csupán élnek a modern esztétikai fogászat nyújtotta lehetőségekkel. Ezek a módszerek és technológiák a debreceni Divinus Fogászaton is elérhetők.

Fogfehérítés

Héjkerámia, porcelán héj
Az első fogak esztétikai hibáinak kiküszöbölésére szolgál. A fog külső részének lecsiszolása után a fogtechnikus egy vékony porcelán héjat (kerámia héj) készít, amit a fogorvos speciális kötőanyaggal rögzít a fogra.

Cirkónium koronák és hidak
A cirkónium-oxidból készült fogpótlások a legmagasabb szintű esztétikai illetve funkcionális igényeket is kielégítik.

Fogbeültetés, implantátum
A fogászati implantátumok teljes mértékben pótolni tudják az elvesztett, hiányzó fogakat.

Fogfehérítés
A fogorvos által végzett rendelői fogfehérítés a legnépszerűbb része az esztétikai fogászatnak.