Gyökérkezelés, gócbetegségek - Dr Horai Zsolt Fogorvos Debrecen

Fogorvos Debrecen Divinus Fogászat

Fogorvos - Fogászat Debrecen, Nagyerdei krt. 1. Divinus HotelTelefon: +36 20 945-7198

Dr. Horai Zsolt
Fogorvos Debrecen
Divinus Fogászat
Kövessen minket a Facebook-on is
Fájdalommentes kezelés

A fogászati kezelések során a legkorszerűbb érzéstelenítési technikát illetve fájdalomcsillapító szereket alkalmazzuk, minek köszönhetően nem csak a kezelés, de még maga az érzéstelenítés is fájdalommentes. Teljes mértékben száműztünk rendelőnkből minden fájdalmat, többé nincs mitől félni.

Jééé, hát ez tényleg nem fáj!

Get Adobe Flash player

Digitális lenyomatvétel

Rendelőnkben már lehetőség van a világújdonságnak számító Oral Scanner segítségével történő digitális lenyomat készítésére, melynek segítségével minden eddiginél pontosabb fogmű készíthető. Nagy előnye még, hogy a pácienst nem terheljük a hagyományos lenyomatanyag illetve lenyomatkanál okozta kellemetlenségekkel, melyek gyakran hányingert váltanak ki a páciensekből. A digitális lenyomatot perceken belül továbbítjuk a fogászati laborba, ahol számítógép segítségével tervezik meg a precíz fogművet.

Egészségpénztárak

A debreceni fogorvosi rendelőnk számos egészségpénztárral áll kapcsolatban. Így pácienseink az egészségszámlájuk terhére is igénybe vehetik a fogászati kezeléseket.

Bankkártyával is fizethet

A debreceni Divinus Fogászaton a készpénzes fizetési mód mellet a fogorvosi kezelések költségeit többféle bankkártya segítségével is rendezheti.

SZÉP Kártya elfogadóhely

A Széchenyi Pihenő Kártya által nyújtott kiváló lehetőségeket is kihasználhatja a fogászatunkon. Egyes szolgáltatásaink díját akár a SZÉP kártya segítségével is kifizetheti.

SZÉP Kártya elfogadóhely
SZÉP Kártya partnerek

Get Adobe Flash player

Divinus Fogászat Debrecenben
Gyökérkezelés - Gócbetegségek

Gyökérkezelés

A mély szuvasodás következtében gyakran baktérium kerül a gyökércsatornába és annak falába, ami gyulladáshoz vezet. Ilyen esetekben, illetve korábban elhalt fogbél eltávolítása miatt kerül sor erre a fogászati kezelésre, amitől nagyon sokan - teljesen alaptalanul - félnek.

Fogorvos - gyokérkezelésÉrzéstelenítés után a fogbélüreg tartalmát fájdalom nélkül eltávolítjuk, sterillé tesszük, majd egy speciális gyökértömő anyaggal betömjük. Végül a már gyökértömött fogat a megmaradt foganyag figyelembevételével vagy betömjük, vagy koronát teszünk rá. Ez utóbbi azért is indokolt, mert a gyökérkezelt fogak gyakran elszíneződnek és meggyengülnek, a korona viszont hosszú távon is megfelelő védelmet biztosít számukra.

Gócbetegségek

Adott esetben egy olyan fog, amelyik gyökérkezelésre szorul, és a kezelést nem végzik el időben, komoly problémákat tud okozni az egész szervezetben. Gyakran a hajhullás, ízületi panaszok, szemproblémák, bőrgyógyászati tünetek (pl. kiütés, ekcéma), de akár a szívbelhártya gyulladás hátterében is egy kezeletlen, vagy nem megfelelően gyökérkezelt fog áll. Ha valakinek ilyen panaszai vannak, vagy esetleg megmagyarázhatatlan gyengeség, levertség jellemzi, melyet akár hőemelkedés is kísér, jogosan gyanakodhat fogászati eredetű gócbetegségre. Ennek felderítése a fogorvos feladata, tehát a kivizsgálás érdekében ilyenkor célszerű mielőbb felkeresni a fogászatot. Amennyiben felmerül a góc gyanúja, röntgen felvételek segítségével ellenőrízzük a fogak, fogtömések állapotát, és megkeressük a szájban lévő esetleges gyulladásokat.

A gócbetegségek leggyakoribb okai:

  • elhanyagolt szuvas fogak
  • gyulladt fog, ahol a gyulladás már a gyökércsúcsra is kiterjed
  • elhalt fog, mely nem, vagy nem megfelelően volt gyökérkezelve
  • előtörésben akadályozott bölcsességfog
  • krónikus fogínygyulladás, melyet az el nem távolított fogkő tart fenn
  • fogágybetegségek, melynek kapcsán kialakult tasakok a baktériumok melegágyát képzik

A góc gyakran tünetmentesen alakul ki, és innen a véráram segítségével szinte észrevétlenül jutnak el a kórokozók a szervezet távoli pontjaiba, ahol komoly betegségeket okozhatnak.

AKCIÓ
Implantátum beültetés
79 900 Ft

Az akció 2023 november 30-ig tart.

Professzionális fogfehérítés

A fogorvosi segédlettel végzett rendelői fogfehérítési eljárásnak köszönhetően akár már 1 óra múlva hófehér fogakkal távozhat a Divinus Fogászatról.

Get Adobe Flash player

Az elszíneződött, besárgult fogak helyett újra ragyogó, hófehér fogsor villan elő beszéd közben.

A hollywoodi mosoly titka

Fogorvosként gyakran találkozom olyan kérdéssel, hogy a sztároknak, kortól függetlenül, miért van olyan gyönyörű fogazatuk, és elbűvölő mosolyuk. A válasz egyszerű: csupán élnek a modern esztétikai fogászat nyújtotta lehetőségekkel. Ezek a módszerek és technológiák a debreceni Divinus Fogászaton is elérhetők.

Fogfehérítés

Héjkerámia, porcelán héj
Az első fogak esztétikai hibáinak kiküszöbölésére szolgál. A fog külső részének lecsiszolása után a fogtechnikus egy vékony porcelán héjat (kerámia héj) készít, amit a fogorvos speciális kötőanyaggal rögzít a fogra.

Cirkónium koronák és hidak
A cirkónium-oxidból készült fogpótlások a legmagasabb szintű esztétikai illetve funkcionális igényeket is kielégítik.

Fogbeültetés, implantátum
A fogászati implantátumok teljes mértékben pótolni tudják az elvesztett, hiányzó fogakat.

Fogfehérítés
A fogorvos által végzett rendelői fogfehérítés a legnépszerűbb része az esztétikai fogászatnak.